Untitled
01 feb 2013
week 61: 24 t/m 30 januari

Op 24 januari heeft Bas na zijn pap tot 09.00 uur uitgeslapen. We zijn een stukje gaan lopen, hebben boodschappen gedaan en Bas heeft voor de eerste keer spruitjes gegeten; hij vond ze lekker.
We zijn op 25 januari naar het centrum gewandeld om boodschappen te doen en naar de bibliotheek te gaan. Ook zijn we even bij oma Van Aerle op bezoek geweest.
Op 26 januari zijn opa en oma Van Aerle bij ons geweest. Oma had cupcakes gebakken en ook Bas heeft er een opgepeuzeld.
Op 27 januari is Bas voor de eerste keer zelf in de box gaan staan. Het is nog wat onzeker en hij staat met zijn beentje soms erg ver uit elkaar, maar hij was helemaal trots, en wij ook! We zijn bij opa en oma Van Mierlo geweest en ’s avonds zijn zij ook nog even hier geweest om naar de nieuwe lampen en gordijnen te komen kijken.
Oma Van Mierlo was op 28 januari jarig. Bas heeft ’s morgens een tekening gemaakt. Hij heeft er erg lang over gedaan, omdat hij eerst steeds de waskrijtjes uit en weer in het doosje deed. ’s Middags hebben Bas en ik Esther en Lars van school gehaald en zijn we met zijn vieren naar oma gegaan. Bas is heel lief geweest. Hij heeft met Esther en Lars gespeeld, heeft goed gegeten en is daarna naar bed gegaan. Hij heeft wel even flink moeten huilen voordat hij in slaap viel en na een uurtje werd hij weer huilend wakker. Hij heeft daarna nog een uurtje geslapen en toen hij weer moest huilen zijn we naar huis gegaan.
Op 29 januari zijn we bij Mariëlle en Marijn op bezoek geweest, maar omdat Marielle zich niet zo lekker voelde, zijn we al vroeg weer naar huis gegaan. ’s Middags kwam oma Van Mierlo Bas en mij halen om een cadeautje uit te zoeken voor de zwangerschap. We hebben een mooie muziekmobiel voor boven het ledikantje en een knuffeltje gekregen voor de baby. Daarna zijn we nog even bij tante Monique op bezoek geweest. Esther en Lars hebben met Bas gespeeld.
We zijn op 30 januari met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle geweest.
Het verschonen gaat tegenwoordig vaak lastig. Bas bleef eerst netjes op zijn rug liggen, maar nu spartelt hij erg enthousiast met zijn benen of draait hij op zijn buik. Ik kan zijn 2 voeten vaak niet meer houden in 1 hand en ik moet uitkijken dat hij niet met zijn benen tegen mijn steeds dikker wordende buik schopt, waardoor de poep soms helaas niet alleen in de vieze luier blijft zitten...
Ook het afdrogen na zijn badje gaat niet meer zo eenvoudig. Eerst bleef hij netjes op zijn rug op zijn aankleedkussen liggen met een handdoek over hem heen om hem af te drogen, maar nu kruipt hij de hele badkamer door als hij de kans krijgt. Op zich gaat het aankleden prima als hij zit of op zijn buik ligt, maar een luier aandoen als hij niet op zijn rug ligt, is toch lastig.
Bas gaat nu steeds vaker in de box of aan de tafel staan. Soms laat hij zich heel beheerst op zijn handen zakken en gaat dan zitten, andere keren laat hij zich gewoon achterover op zijn luier ploffen. Hij is heel trots als hij staat, soms laat hij één handje los en staat dan trots te zwaaien.
Als Bas in bad gaat, zit hij heel hard met 2 armen te spetteren tot soms de halve badkamer nat is. Eerst vond hij het vervelend als hij water in zijn ogen kreeg, maar nu blijft hij vrolijk doorspetteren. Het blijft nog wel lastig om zijn haartjes uit te spoelen, dat blijft hij vervelend vinden, maar het gaat wel steeds beter.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative